Circulair Bouwen

Gastcollege masterstudenten Civiele Techniek

May 31, 2023 | Nieuws | delian

Martijn Broekman ging in gesprek met studenten van de TU Delft

Hoe kun je door kennis en ervaring te delen successen vergroten en falen verkleinen? Dinsdag 9 mei 2023 gaf Martijn Broekman, projectmanager vanuit Bo-Ex, een gastcollege aan masterstudenten Civiele Techniek over het project Ivoordreef. “Het is mooi om te zien, dat Ivoordreef de aandacht trekt van TU-studenten. Hoe doen we het en hoe gaan we om met de circulaire hobbels die op ons pad komen? Het is waardevol om hier met studenten over na te denken.”

In het curriculum van studenten Civiele Techniek is er steeds meer aandacht voor circulariteit. In dit vak gaat het specifiek over de rol van projectmanagement bij circulaire bouwopgaven (‘Circular Project management’). Zo is er onderzoek gedaan naar bijvoorbeeld de kritieke succesfactoren van Circular Project management, zoals intrinsieke motivatie, enthousiasme en inspiratie van andere projecten.

Eerst kregen de studenten theorie van docent Quirien Reijtenbagh. Daarna ging Martijn dieper in op het project en legde zo verbindingen met de theorie. Een belangrijke leerles bij Ivoordreef is het hebben van een terugvaloptie mocht het hergebruiken niet lukken en/of onhaalbaar is.

Daarna zijn de studenten – met de theoretische kennis en de kennis uit de praktijk – aan de slag gegaan met het schrijven van een essay. We zijn benieuwd of de essays tot nieuwe waardevolle inzichten leiden? Voor de zomer leveren de studenten de essays op. Wordt vervolgd.


Zoekvenster sluiten