Circulair Bouwen

Congres Zuidelijke betonreparatiemiddag

April 14, 2023 | Nieuws | delian

Verleng de levensduur van Beton, waardeer ’t en repareer ‘t

Donderdagmiddag 30 maart organiseerde het BetonOnderhoudsPlatform de eerste Zuidelijke Betonreparatiemiddag in de LocHal in Tilburg. Doel van die dag was om te laten zien hoe deugdelijk onderzoek, onderhouden, repareren en versterken van betonconstructie bijdraagt aan de circulaire economie waarnaar we op weg zijn. Niet slopen maar behouden, nieuwe mogelijkheden creëren door versterken en inzet nieuwe technieken. Want geen circulaire economie zonder betononderhoud. Martijn Broekman, projectmanager bij Bo-Ex, gaf een presentatie over Ivoordreef.


“Het begon allemaal met een oproep van de gemeente in 2017: ‘We zijn hard op zoek naar partijen die met visie en lef laten zien hoe het anders kan!’ Dat motiveerde Bo-Ex en het projectteam om de uitdaging aan te gaan en op zoek te gaan naar circulaire oplossingen. Van kleine materialen zoals de deksel van een stortkoker, tot aan grote betonnen gevelelementen met grindbeton, alle mogelijkheden zijn verkend.” Martijn ging dieper in op het hergebruik van de betonnen gevelelementen, de forse impact hiervan, en ook dat het een weg is vol met (betonnen) hobbels én vooral doorzettingsvermogen. “Circulariteit bereik je niet van de één op de andere dag, het is echt samen leren door te doen.” 

Dat is ook de reden waarom Bo-Ex rondetafelgesprekken wil gaan organiseren met overheden en marktpartijen. Kennis en ervaring delen om successen te vergroten en falen te verkleinen. Alleen samen houden we de aarde mooi en schoon. Interesse? Meld je hier aan.

Zoekvenster sluiten