Circulair Bouwen

Het proces

Open en transparant naar elkaar

Woningcorporatie Bo-Ex was eigenaar van de flat. In 2013 stemden bewoners massaal in met het sloopplan omdat het gebouw op was. In 2016 is het initiatief gestart om samen met Amvest en ERA Contour een nieuw plan te maken voor de flat en het gebied rondom de flat. Bo-Ex zet zich hierbij in om kwalitatief goede sociale huurwoningen te maken, waar haar huurders jarenlang met veel plezier kunnen wonen.

Wat voorafging

Een circulair proces begint met ambitie, in de eerste plaatst bij de opdrachtgever Bo-Ex. De woningcorporatie was eigenaar van flat. In 2013 stemde bewoners massaal in met het sloopplan omdat het gebouw op was. In 2016 is het initiatief gestart om samen met Amvest en ERA Contour een nieuw plan te maken voor de flat en het gebied rondom de flat.

Bouwteam

Met de partijen vormden we een bijzonder bouwteam waar vanaf het begin af aan alle partijen aanwezig. Samen hebben we de ambitie om zoveel mogelijk te gaan hergebruiken. Hiervoor moeten in een vroeg stadium veel disciplines aanwezig zijn. Van architect tot ontwikkelaar, van opdrachtgever tot sloper.

Kansenkaart

Door samen naar de mogelijkheden te kijken van alle mogelijkheden te kijken van de individuele materialen. Gestructureerd werd er gekeken naar materialen die vrij zouden komen bij de sloop. Stuk voor stuk werden ze in het bouwteam besproken en volgens een standaardmethode beoordeeld. Zo puzzelden we samen vanuit alle disciplines of materialen de geschikte materialen bij elkaar.

Vormenboek

Het puzzelen heeft geleid tot een vormenboek met vrijkomende materialen die geschikt zijn voor de nieuwbouw. Elk element heeft een uniek nummer. Zo weet bouwer en ontwikkelaar ERA Contour straks precies welk herbruikbaar element op welke plek in de nieuwbouw terugkomt.

Zoekvenster sluiten