Circulair Bouwen

Projectteam Ivoordreef wint de TBI innovatieprijs

December 1, 2022 | Nieuws

Mooi nieuws! Circulaire (Ver)nieuwbouw van projectteam Ivoordreef is de winnaar van de TBI Innovatieprijs 2022 in de categorie innovatie. Van harte gefeliciteerd aan het hele team achter deze innovatie. Oftewel het ERA Contour projectteam Ivoordreef. Met deze winst sleept ERA Contour voor het tweede jaar op rij de TBI Innovatieprijs binnen in de categorie Innovatie*.

De finale van de TBI Innovatieprijs vond donderdagmiddag plaats. Gebiedsontwikkelaar Patrick van Oosten en projectcoördinator Alex Moerman vertegenwoordigden het team achter de Circulaire (Ver)nieuwbouw. Deze winnende innovatie staat voor een duurzame aanpak waarmee sloop-nieuwbouwprojecten zo circulair mogelijk worden gerealiseerd. Op het project Ivoordreef in Utrecht past het projectteam dit toe en ontdekt het gaandeweg met elkaar de kansen en uitdagingen.
“Onze ambitie is om de Circulaire Vernieuwbouw tot de standaard te maken bij alle sloopnieuwbouwprojecten. Op deze manier kunnen we nog meer onze leefomgeving verduurzamen”, zegt Patrick enthousiast.

De jury van de TBI Innovatieprijs was onder de indruk van de integrale aanpak van de innovatie en hoe dit op project Ivoordreef in Utrecht is toegepast. “De integrale aanpak van de Circulaire (Ver)nieuwbouw waarbij er intensieve samenwerking is tussen alle betrokkenen, van opdrachtgever tot ontwikkelaar en van de sloper tot de bouwer, is een waardevolle succesfactor in deze innovatie”, aldus de TBI Innovatieprijs-jury.

👷‍♂️Van harte gefeliciteerd team Ivoordreef!

Zoekvenster sluiten